Οδική Βοήθεια “NISSAN ASSISTANCE”

Στην διάρκεια ισχύος της Εγγύησης Καινούργιου Αυτοκινήτου έχετε δικαίωµα στην Οδική Βοήθεια «Nissan Assistance», 24 ώρες την ηµέρα, όλο το χρόνο συµπεριλαµβανοµένων Κυριακών και επισήµων αργιών.


Η «Nissan Assistance» παρέχεται από συνεργάτη της Nissan Europe και είναι διαθέσιµη στις παρακάτω χώρες:

Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Τσεχία, ∆ανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία*, Γερµανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Κόσσοβο, Λετονία, Λιχνενστάιν, Λιθουανία, Λουξεµβούργο, Σκόπια, Μάλτα, Μολδαβία, Μονακό, Μαυροβούνιο, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουµανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία, Ουκρανία, Ηνωµένο Βασίλειο, Βατικανό.
*Εξαιρούνται οι Γαλλικές υπεράκτιες περιοχές


Σε περίπτωση που η επί τόπου επισκευή δεν είναι δυνατή, το αυτοκίνητο µεταφέρεται στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan.

1.1 ΒΑΣΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί από βλάβη η οποία καλύπτεται από την εγγύηση, από µη εγγυήσιµη βλάβη ή λόγω ατυχήµατος, µπορείτε να καλέσετε τον τηλεφωνικό αριθµό που είναι τυπωµένος στο Πιστοποιητικό Εγγύησης. Ο αρχικός στόχος είναι να εντοπισθεί η δυνατότητα επίλυσης του προβλήµατος µε οδηγίες από το τηλέφωνο. Εάν δεν είναι δυνατό αυτό, δικαιούστε την Βασική Εξυπηρέτηση που αφορά την Μεταφορά του Αυτοκινήτου σας σε Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan. Εάν το Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan της επιλογής σας βρίσκεται µέσα σε ακτίνα 50 χιλιοµέτρων από το σηµείο της ακινητοποίησης τότε µπορείτε να ζητήσετε την µεταφορά σας σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση το αυτοκίνητό σας θα µεταφερθεί στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan.

1.2 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Εάν το αυτοκίνητό σας µεταφερθεί σε Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan και δεν µπορεί να επισκευασθεί την ίδια ηµέρα, δικαιούστε µία από τις ακόλουθες τέσσερις Πρόσθετες Υπηρεσίες:

1. Συνέχιση Ταξιδιού:
Για να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε το ταξίδι σας ή για να επιστρέψετε σπίτι σας, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους συνεπιβάτες καθώς και για την επιστροφή του οδηγού (ή προσώπου επιλογής του) στο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο για την παραλαβή του αυτοκινήτου.
- Τρένο (1η θέση)
- Ταξί για έως 50 χλµ
- Αεροπλάνο, εάν η διαδροµή µε το τρένο διαρκεί πάνω από 8 ώρες (οικονοµική θέση)
- Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Είναι δυνατόν να γίνουν συνδυασµοί των παραπάνω µέσων. Καλύπτεται και το κόστος της τοπικής µεταφοράς ανάµεσα στο Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο όπου θα επισκευασθεί το αυτοκίνητο και τον σταθµό, το αεροδρόµιο, το ξενοδοχείο ή την Εταιρία Ενοικιάσεων.

2. Αυτοκίνητο αντικατάστασης:
Μέχρι να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας και έως το πολύ τρεις εργάσιµες ηµέρες, χωρίς περιορισµό χιλιοµέτρων. Το κόστος καυσίµων και διοδίων επιβαρύνουν τον οδηγό. Σε περίπτωση αυτοκινήτου Εταιρίας Ενοικιάσεων µπορεί να απαιτηθεί η καταβολή εγγύησης. Το αυτοκίνητο αντικατάστασης θα είναι, εάν είναι δυνατό, της ίδιας κατηγορίας µε το αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε (για το GT-R κατηγορίας Ε).

Οι οδηγοί Φορτηγών Nissan (Atleon, NT500, Cabstar), των ταξί, των αυτοκινήτων σχολών οδήγησης και των άλλων ειδικών αυτοκινήτων δικαιούνται αυτοκίνητο αντικατάστασης κατηγορίας Β. Το αυτοκίνητο αντικατάστασης δεν µπορεί να χρησιµοποιηθεί για εµπορικές δραστηριότητες (όπως για παράδειγµα για συνέχιση της εργασίας).

3. ∆ιαµονή:
Εάν η ακινητοποίηση συνέβη σε απόσταση µεγαλύτερη των 50 χιλιοµέτρων από τον τόπο κατοικίας σας και εφόσον θέλετε να περιµένετε για να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας, προσφέρεται για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες διαµονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων µε πρωινό. Η διαµονή διαρκεί έως ότου να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας και έως το πολύ τρεις εργάσιµες ηµέρες.

4. Επαναπατρισµός:
Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί στο εξωτερικό και δεν µπορεί να επισκευαστεί µέσα σε 3 εργάσιµες ηµέρες από την στιγµή που φτάσει σε Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan, µπορεί, εάν απαιτείται, να γίνει διευθέτηση για τον επαναπατρισµό του οχήµατος, του οδηγού, των επιβατών και των αποσκευών.
Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να έχει γίνει η συνεννόηση για τον επαναπατρισµό µέσα σε 4 εργάσιµες ηµέρες από την στιγµή που το αυτοκίνητο έφτασε σε Εξουσιοδοτηµένο Συνεργείο Nissan. Εάν δεν µπορεί να προβλεφθεί µέσα σε µία ηµέρα εάν το αυτοκίνητο µπορεί να επισκευαστεί ή όχι εντός τριών εργασίµων ηµερών, τότε ο επαναπατρισµός µπορεί να συνδυαστεί µε µία από τις τρεις παροχές που περιγράφονται πιο πριν.

1.3 ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ:
Η «Nissan Assistance» δεν καλύπτει:
- Περιστατικά που συµβαίνουν εκτός δρόµου,
- Περιστατικά που οφείλονται σε ανωτέρω βία,
- Περιστατικά που προκύπτουν κατά την συµµετοχή σε διαγωνισµούς, ράλι, αγώνες,
- Ζηµιές σε φορτίο, τραυµατισµούς ή απώλεια εισοδήµατος που απορρέουν από την ακινητοποίηση,
- Περιστατικά που οφείλονται σε σκόπιµες ενέργειες ή εξαιρετική έλλειψη προσοχής από τον οδηγό ή τους συνεπιβάτες,
- Το κόστος που ο πελάτης θα είχε εάν ταξίδευε κανονικά, όπως καύσιµα, ασφάλειες, διόδια, έξοδα παρκινγκ, γεύµατα κλπ.