Στην διάρκεια ισχύος της Εγγύησης Καινούργιου Αυτοκινήτου έχετε δικαίωμα στη Nissan Assistance, 24 ώρες την ημέρα, όλο το χρόνο συμπεριλαμβανομένων Κυριακών και επισήμων αργιών. Η Nissan Assistance παρέχεται από συνεργάτη της Nissan Europe και είναι διαθέσιμη σε πελάτες που είναι ιδιοκήτες ενός οχήματος Nissan το οποίο έχει ταξινομηθεί σε μία από τις παρακάτω 34 χώρες:

 

Ανδόρα, Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Γαλλία*, Γερμανία, Δανία, Εσθονία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχνενστάιν, Λουξεμβούργο, Μονακό, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ολλανδία,  Πολωνία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σλοβακία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλανδία.

*Εξαιρούνται οι Γαλλικές υπεράκτιες περιοχές

 

Εάν η ακινητοποίηση συμβεί σε περιοχή με περιορισμένη πρόσβαση ή σε νησί που ανήκει σε μία από τις παραπάνω χώρες, δικαιούστε μόνο την Βασική Εξυπηρέτηση. Σε  περίπτωση που η επί τόπου επισκευή δεν είναι δυνατή, το αυτοκίνητο μεταφέρεται στο τοπικό Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan ή σε ανεξάρτητο συνεργείο προκειμένου να επιλυθεί άμεσα το θέμα που έχει προκαλέσει την ακινητοποίηση. Εφόσον δεν υπάρχει Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan και το πρόβλημα δεν μπορεί να επιλυθεί τοπικά, την μεταφορά με πλοίο που τυχόν απαιτείται την αναλαμβάνει ο πελάτης. 

Η Nissan Assistance παρέχει Υπηρεσίες Οδικής Βοήθειας για πελάτες που έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα Nissan που έχει ταξινομηθεί σε μία από τις παραπάνω 34 χώρες όταν αυτό ακινητοποιηθεί σε μία από τις ακόλουθες 48 χώρες. 


Αλβανία, Ανδόρα, Αυστρία, Βατικανό, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γαλλία*, Γερμανία, Γιβραλτάρ, Δανία, Εσθονία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Κόσσοβο, Κροατία, Κύπρος Λετονία, Λευκορωσία, Λιθουανία, Λιχνενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Μονακό, Νορβηγία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Ολλανδία,  Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σαν Μαρίνο, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Τουρκία, Τσεχία, Φιλανδία.*Εξαιρούνται οι Γαλλικές υπεράκτιες περιοχές

drive-assistance
drive-assistance1

1.    ΒΑΣΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ
Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί από βλάβη η οποία καλύπτεται από την εγγύηση, από μη εγγυήσιμη βλάβη ή λόγω ατυχήματος, μπορείτε να καλέσετε τον τηλεφωνικό αριθμό που είναι τυπωμένος στο Πιστοποιητικό Εγγύησης. Ο αρχικός στόχος είναι να εντοπισθεί η δυνατότητα επίλυσης του προβλήματος με οδηγίες από το τηλέφωνο. Εάν δεν είναι δυνατό αυτό, δικαιούστε την Βασική Εξυπηρέτηση που αφορά την Μεταφορά του Αυτοκινήτου σας σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan. Εάν το Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan της επιλογής σας βρίσκεται μέσα σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων από το σημείο της ακινητοποίησης τότε μπορείτε να ζητήσετε την μεταφορά σας σε αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση το αυτοκίνητό σας θα μεταφερθεί στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan.

 

2.    ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Εάν το αυτοκίνητό σας μεταφερθεί σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan και δεν μπορεί να επισκευασθεί την ίδια ημέρα, δικαιούστε μία από τις ακόλουθες τέσσερις Πρόσθετες Υπηρεσίες:

 

1.   Συνέχιση Ταξιδιού:

Για να ξεκινήσετε ή να συνεχίσετε το ταξίδι σας ή για να επιστρέψετε σπίτι σας, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους συνεπιβάτες καθώς και για την επιστροφή του οδηγού (ή προσώπου επιλογής του) στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο για την παραλαβή του αυτοκινήτου.

-       Τρένο / πλοίο (1η θέση)

-       Ταξί για έως 100€

-       Αεροπλάνο, εάν η διαδρομή με το τρένο διαρκεί πάνω από 8 ώρες (οικονομική θέση)

-       Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Είναι δυνατόν να γίνουν συνδυασμοί των παραπάνω μέσων. Καλύπτεται και το κόστος της τοπικής μεταφοράς ανάμεσα στο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο όπου θα επισκευασθεί το αυτοκίνητο και τον σταθμό, το αεροδρόμιο, το ξενοδοχείο ή την Εταιρία Ενοικιάσεων.

 

2.   Αυτοκίνητο αντικατάστασης:

Μέχρι να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας και έως το πολύ τρεις εργάσιμες ημέρες, χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Το κόστος καυσίμων και διοδίων επιβαρύνουν τον οδηγό. Σε περίπτωση αυτοκινήτου Εταιρίας Ενοικιάσεων μπορεί να απαιτηθεί η καταβολή εγγύησης. Το αυτοκίνητο αντικατάστασης θα είναι, εάν είναι δυνατό, της ίδιας κατηγορίας με το αυτοκίνητο που ακινητοποιήθηκε (για το GT-R κατηγορίας Ε).

Οι οδηγοί ελαφρών φορτηγών και επαγγελματικών οχημάτων καθώς και των φορτηγών Nissan, των ταξί, των αυτοκινήτων σχολών οδήγησης και των άλλων ειδικών αυτοκινήτων δικαιούνται αυτοκίνητο αντικατάστασης κατηγορίας Β. Το αυτοκίνητο αντικατάστασης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εμπορικές δραστηριότητες (όπως για παράδειγμα για συνέχιση της εργασίας).

3.   Διαμονή:

Εάν η ακινητοποίηση συνέβη σε απόσταση μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας σας και εφόσον θέλετε να περιμένετε για να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας, προσφέρεται για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες διαμονή σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό. Η διαμονή διαρκεί έως ότου να επισκευαστεί το αυτοκίνητό σας και έως το πολύ τρεις εργάσιμες ημέρες.

4.    Επαναπατρισμός:
Εάν το αυτοκίνητό σας ακινητοποιηθεί στο εξωτερικό ή σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ από τον τόπο κατοικίας σας και δεν μπορεί να επισκευασθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών από την στιγμή που έφτασε σε Εξουσιοδοτημένο συνεργείο Nissan, μπορεί εφόσον είναι απαραίτητο να κανονιστεί ο επαναπατρισμός του οχήματος / οδηγού / συνεπιβατών / αποσκευών. Σε αυτή την περίπτωση ο επαναπατρισμός θα πρέπει να έχει κανονιστεί μέσα σε 4 εργάσιμες ημέρες από την στιγμή που το αυτοκίνητο έφτασε σε Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο της Nissan. Εάν δεν μπορεί να προβλεφθεί μέσα σε μία ημέρα ότι το αυτοκίνητο δεν μπορεί να έχει επισκευαστεί εντός τριών εργασίμων ημερών, ο επαναπατρισμός μπορεί να συνδυασθεί εάν είναι απαραίτητο με μία από τις τρεις υπηρεσίες που αναφέρονται πιο πάνω.

3.    ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ:

Η Nissan Assistance δεν θα καλύψει:

-          Περιστατικά που συμβαίνουν εκτός δρόμου,

-          Περιστατικά που οφείλονται σε ανώτερη βία,

-          Περιστατικά που προκύπτουν κατά την συμμετοχή σε διαγωνισμούς, ράλι, αγώνες,

-          Ζημιές σε φορτίο, τραυματισμούς ή απώλεια εισοδήματος που απορρέουν από την ακινητοποίηση,

-          Περιστατικά που οφείλονται σε σκόπιμες ενέργειες ή εξαιρετική έλλειψη προσοχής από τον οδηγό ή τους συνεπιβάτες,

-          Το κόστος που ο πελάτης θα είχε εάν ταξίδευε κανονικά, όπως καύσιμα, ασφάλειες, διόδια, εισιτήρια πλοίων, έξοδα παρκινγκ, γεύματα κλπ.

Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο Nissan είναι το συνεργείο που έχει την εξουσιοδότηση να επισκευάζει κατά περίπτωση Επιβατικά Αυτοκίνητα, Ελαφρά Επαγγελματικά Αυτοκίνητα ή Φορτηγά.